Motorcyklar

Problem med Mc: n? Vi hjälper dig gärna. SU-Service har 40 års erfarenhet av MC-mek. Alla förekommande märken och arbeten är välkomna. Vi är extra specialiserade på Harley och äldre engelska hojar!
Vi levererar också reservdelar till AMAC och AMAL.

SU för Harley Davidsson - Kapat och klart.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer (PDF)..
SU Förgasare på Harley
Fortsät..

HD Electra 1975
Montering av SU typ HS-6 på HD Electra 1975. För att få plats under tanken kapades halsen på SU förgasaren. Därefter tillverkades ett nytt insugsrör (adapter) typ "upswept" så förgasaren kom längre ned.Tomgångskruven förlängdes med en bit hastighetsmätarwire, och avslutades med en sexkant lagrad i ett fäste på S&S luftfiltret. Till choken användes ett växelreglage för cykel, monterat i luftrenarens bakkant. Harleyn startar direkt, går jämnt och fint,drar 0,35 lit/mil. Svarar omedelbart på gasen.


BSA M20 1940
Hojen är ursprungligen en BSA M20 1940 års modell. 500cc encylindrig sidventilmotor.Var ett sorgligt vrak.
Förra ägaren monterade hjul från en KTM, med crossdäck. Skärmar,lyse, tändreglage mm saknades.Skulle bara "fixas till lite". Det visade sig att kopplingen var felmonterad,transkåpan hade hål och saknade oljeplugg. Tätningen "ögat" på innertransen bakom kopplingen saknades helt, Wirar och reglage från moped.Så det har blivit en hel del att åtgärda.Eftersom Magnetgeneratorn var bortom all räddning, inhandlades ett Dynamo-cyckelhjul från Biltema (695:-) detta ekrades ned.

Skall drivas med rem från vevaxeln nedväxlat 1:10.Strömmen likriktas och laddar ett litet 6 voltsbatteri. En så gammal hoj måste inte ha lyset på dagtid.Bakbromsen helt galet monterad, ändrades och nytt bromsstag tillverkades, samt bromsljuskontakt monerats.Strålkastaren köptes ny från BAS motor(1200:-) Baklyset är en Crocker kopia (1936) Renoveringen fortsätter.......Kontakt:
Lawrence Sullivan
Tel: 070-322 86 37

E-post:
kontakt@suservice.se

Öppettider:
Efter överenskommelse

Möjliget till akut jourhjälp!

Innehavaren pensionerad kan dock lämna viss hjälpCopyright © SU-Service | Design av Fredrik E